Ons programma voor 2023 is rond. We hopen u ook dit seizoen weer te verrassen met mooie, variërende optredens. Tickets kunt u bestellen via onze bekende reserveringssite. 

 

Activiteiten in 2023

Voor de concerten betalen tuinvrienden € 12,50 en niet vrienden € 17,50. Bij de ticketprijs is de entree en een drankje naar keuze inbegrepen. 

 

April

Zondag 9 april 14.30 uur Opening tuinseizoen met Melocorde

Drie strijkinstrumenten, de melancholieke Turkse schootviool, een altviool met toetsen (de z.g.n. nyckelharpa) en de violone (de grootste viola da gamba) uit verschillende landen en uit verschillende tijden die de zintuigen prikkelen, vormen de basis van Melocorde. Met een melodie als vertrekpunt, reizen we met de groep van oost naar west, en meanderen we langs onder meer Turkijke, Zweden, Marokko, Galicië, Hogarije en Italië 


Zondag 16 april Zondag 16 april 14.30 uur Boanna Boyne
Waar de meeste mensen Ierland vooral kennen van de pubs en groene heuvels heeft het land ook een rijkdom aan verhalen en mystieke plekken. Boanna Boyne laat zich hier door inspireren en probeert met haar muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen.
 

Zondag 23 april 14.30 uur Estér y Alain
Alain en Estér spelen een repetoire dat zich uitstrekt over de halve wereld. Van uitbundige flamenco, Portugese fado, geestige Mexicaanse liedjes, Argentijnse Zamba, zwoele Son Cubano tot Brazilliaanse Bossa Nova. 


Zondag 30 april  14.30 uur Furmi Gomez en Aristos Quartet
Saxofonist Furmi Gomez, terug uit New York, brengt de Tuin de Lage Oorsprong een spannend concert: 'Sound Cabinets'. Een combinatie van jazz met cinematische klassieke muziek voor strijkkwintet en saxofoon. Met het gerenommeerde Nederlandse strijkkwartet 'Aristos Quartet' en een speciale gast op contrabas. Alle muziek is door Furmi speciaal voor dit ensemble gecomponeerd.


Mei

Zondag 7 mei 14.30 uur Limelight Ladies
Drie getalenteerde dames met fantastische stemmen die vanaf jonge leeftijd gegrepen zijn door muziek, vinden elkaar in hun liefde voor meerstemmige zang. Limelight Ladies brengt nummers van o.a. Crosby, Stilles, Nash and Young, Bonnie Rait, Venice, The Eagles, Carole King en James Taylor in verrassende arrangementen met veel aandacht voor voice harmonieën. 


Zondag 14 mei 100 jaar Renkum met om 14.30 uur gratis optreden van RoSi’s Three
Op deze dag vieren we dat onze gemeente Renkum 100 jaar bestaat. Tuin de Lage Oorsprong doet mee aan een route waarop alle locaties hun deuren gratis openen. Die dag vervalt de tuinentree voor alle bezoekers. Ook het optreden van RoSi’s Three is gratis. We heten u van harte welkom in onze verrassend, groene oase, verstopt in de bossen van Oosterbeek. De tuin is geopend van 13.00 u tot 17.00 uur. 


Zondag 21 mei 14.30 uur Dieter en Eric van Westen
In duo bezetting brengen de broers Dieter en Eric van Westen hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana


Zaterdag 28 mei 14.30 uur Gradalicio Us
Gradalicious Us & The Swing Jazz and Joy Band: een professioneel collectief van gedreven musici. 'Pop with a Touch of Jazz' is de groep op het lijf geschreven. Songs van nu in een swingend, poppy, jazzy jasje!


Juni

Zondag 4 juni 14.30 uur Jazz met Judith Nijland
Jazz-zangeres Judith Nijland zingt jazz -heel verrassend- in het Latijn. Zo brengt zij Jazz-standards, nieuwe liedjes en een 2000 jaar oud gedicht van Catullus met verve in deze oude taal. 

 

Zondag 11 juni 14.30 uur Britta Maria met Vive la Chansons
In dit theaterconcert spelen zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev ontroerende en opzwepende Franse chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, etc. etc. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde…. over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling.
 


Zondag 18 juni 14.30 uur Toca Tango
Toca Tango neemt u mee naar de barrios van Buenos Aires waar in de kroegen de hoogte- en dieptepunten van het leven gespeeld en bezongen worden. Toca Tango speelt en zingt melancholieke walsen, vrolijke milonga's en beroemde tango's van Piazzola en andere maestro's uit de Argentijnse tangocultuur. 


Zondag 25 juni 14.30 uur Mrs. Rose 
Mrs. Rose in een professioneel ensemble dat muziek speelt uit de jaren '20. Het zestallig gezelschap heeft een gevarieerde samenstelling: van jong tot oud en met muzikale achtergronden van klassiek tot jazz. Het is een ideale mix gebleken om de bijzondere en theatrale muziek van de jaren '20 te vertolken. 


Juli

Zondag 2 juli 14.30 uur Linnaeus Trio met Entomophonia!
Entomophonia! is een vrolijk buitenconcert waarin insecten de hoofdrol spelen. Het Linnaeus Trio pluisde de muziekgeschiedenis uit op zoek naar bijzondere muziek geïnspireerd op insecten. Resultaat is een bonte verzameling van Renaissance tot aan nieuw gecomponeerde muziek, inclusief Franse chanson en het Nederlandse lied. Geliefde insecten als vlinder en bij worden bezongen, maar juist ook minder populaire insecten als luis, vlo, bromvlieg en mug komen in de schijnwerpers.

 

Zondag 9 juli 14.30 uur Las Musicas
De muzikanten van Las mUsicas hebben één ding gemeen: ze delen alle vier hun passie voor Spaanstalige muziek, fado en chanson. Het ensemble vertolkt verschillende cross-overs tussen klassieke, Spaanse en Latijns-Amerikaanse volksmuziek, tango, fado en chanson met een vleugje jazz


Zaterdag 15 juli 14.30 uur Theatewerkplaats Kazou 
De Oosterbeekse theaterwerkplaats Kazou bestaat 12,5 jaar! En dit vieren ze passend met exact twaalf-en-een-halve voorstelling. Bezoekers worden getrakteerd op 12 unieke optredens in de verschillende disciplines van Kazou. Zang, dans en drama, kortom een theatraal buffet uitgespreid over de hele Tuin de Lage Oorsprong! En hoe zit het dan met die halve voorstelling? Daar komt u maar op een manier achter.

 

Zondag 16 juli 14.30 uur Theaterwerkplaats Kazou

De Oosterbeekse theaterwerkplaats Kazou bestaat 12,5 jaar! En dit vieren ze passend met exact twaalf-en-een-halve voorstelling. Bezoekers worden getrakteerd op 12 unieke optredens in de verschillende disciplines van Kazou. Zang, dans en drama, kortom een theatraal buffet uitgespreid over de hele Tuin de Lage Oorsprong! En hoe zit het dan met die halve voorstelling? Daar komt u maar op een manier achter.
 

Zondag 23 juli 14.30 uur Servus: Dit zigeunerorkest speelt prachtige muziek uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met eigen composities en Russische, Jiddische en Joegoslavische nummers. Een jaarlijkse traditie in Tuin de Lage Oorsprong en altijd weer een muzikaal feest!


Zondag 30 juli 14.30 uur Cacha Mundinho
Casa Mundinho - Een muzikale voyage door de wereld van de Lusofonie: de Portugeestalige landen. De groep bestaat uit: vocaliste/gitariste Joana Almeida, Sjahin During op percussie, Maripepa Contreras op hobo en Pedro Ferreira op contrabas. 


Augustus

Zondag 6 augustus 14.30 uur Gelderland Muziekzomer in de tuin!
Van vrijdag 28 juli t/m zaterdag 12 augustus 2023 vindt de Muziekzomer Gelderland plaats. Een festival dat ból staat van muziek, theater, spektakel, dans en poëzie. De Muziekzomer Gelderland is dit jaar ook te bezoeken in Tuin de Lage Oorsprong op 6 augustus met een fris en talentvol jong muziekensemble. 

 

Zondag 13 augustus 14.30 uur Quirine Melssen
Quirine Melssen zingt zelf geschreven Engelstalige ballads, begeleid door piano en haar cellist Martin Alvarez. In dit concert ligt de kracht niet alleen in de prachtige ballads maar ook in haar persoonlijke benadering.  Quirine wil met haar muziek het hart raken en tot troost zijn, maar ook inspireren en wellicht anderen op nieuwe gedachten brengen.

 

Zondag 20 augustus 14.30 uur Taste of Ruby
De drie muzikanten van Taste of Ruby vormen een hecht muzikaal trio dat een jazzy repertoire speelt van jazz- standaards, smooth-jazz en pop-songs. In een relaxte en ongedwongen sfeer wordt van ieder nummer een muzikaal verhaal gemaakt. Het repertoire van het trio Taste of Ruby wordt gekozen op gevoel en bevat nummers van o.a. Madeleine Peyroux, Lhasa de Sela en David Bowie.


Zondag 27 augustus 14.30 uur BARTH
Onthaasten en verstillen met BARTH. Diep gefascineerd door het leven, mensen, natuur en eenzaamheid, creëert BARTH ruimte voor zichzelf, maar ook voor de luisteraar. Met zijn liedjes geeft hij je bijna een leeg papier, schetst een paar regels en laat je er vervolgens je eigen verhaal op schrijven. Ruimte voor gedachten en gevoelens om te komen en te gaan, om op je gemak te zijn in een wereld die altijd haast heeft. 


September

Zondag 3 september 14.30 uur concert Amsterdams Interscholair Orkest  

Het AIO is een enthousiast jeugdsymfonieorkest uit Arnhem dat als sinds 1958 bestaat. Het doel is op een gezellige manier muziek maken en daarbij een zo hoog mogelijk niveau halen. Ze spelen klassieke en moderne muziek zoals bijvoorbeeld film muziek en maken studiereizen over de hele wereld, van Curaçao tot Frankrijk en van Italië tot Amerika. Deze zomer doen ze ook Oosterbeek aan met een bruisend programma.


Zondag 10 september 14.30 u The Coincidences
Ook dit jaar weer een Iers feestje in de tuin! Van melancholieke Ierse ballads tot pub-meezingers! Ieder jaar weet de groep weer te verrassen met een nieuw repertoire en een uitbreiding van het instrumentarium. 


Zondag 17 september 14.30 uur Piedra Rojas
Barbara en Markus (Piedra Roja) zingen Latijns Amerikaanse liederen. Gitarist/zang Markus is opgegroeid in de hoge Andes van Bolivia, zangeres Barbara heeft haar kinderen grootgebracht in Chili. Het belooft een hartverwarmend optreden te worden met heerlijke muziek en vaak tweestemmige zang. Het repertoire komt o.a. uit Bolivia, Chili, Argentinië en Cuba. Veelal poëtische teksten, vrijheidsliederen uit de tijden van dictatuur, maar ook tedere liefdesliedjes.


Zondag 24 september 14.30 u Lisa Kezer en Jaap Berends
Zangeres en liedschrijver Lisa Ké maakt dromerige akoestische popmuziek. Met haar warme stem en gitaarspel neemt ze je overtuigend mee in een cocon van verstilde aandacht, waarin ze haar songs laat spreken. Zing Magazine zegt over haar: 'Ieder lied is een poëtische miniatuur.'
 

Oktober

Zondag 15 oktober Sprookjesfestival