Programma 2019

Het programma voor 2019 is bijna rond en het belooft weer een mooi seizoen te worden. We hebben het alleen ook erg druk met de bouw van de oranjerie, dus we verdelen onze tijd en werkzaamheden. In maart willen we het programma voor het komende seizoen presenteren en tot die tijd kunt u nog herinneringen ophalen met het programma van 2018!

 

Programma 2018

Met enthousiasme presenteert Tuin de Lage Oorsprong de bijzondere activiteiten voor 2018.

De prijs voor een activiteit bedraagt € 10,50 (waarvan € 5,50 voor de tuinentree en € 5,- voor het concert) tenzij anders vermeld. Uitsluitend de tuin bezoeken is dan uiteraard ook mogelijk, dan geldt de gewone entreeprijs van € 5,50. Tuinvrienden bezoeken hun tuin gratis en betalen alleen voor het concert. 

 

April

Zondag 15 april 15.00 u Opening tuinseizoen met een lezing van architect Gert Grosfeld (bouw en het ontwerp oranjerie). Muzikale omlijsting van gitarist Henk Keizer, kunst van Leo Nellestein.  €5,50 incl.tuinbezoek, tuinvrienden gratis.


Zondag 22 april 15.00 u Sax-piano met Mucho Tango! Een middag vol temperament, passie en sensuele ritmes waar piano en saxofoon elkaar vinden.


Zondag 29 april 15.00 u Familievoorstelling door Hans en Sophie Platenkamp. Hans de Verhalenman en singer-songwriter Sophie Veline vertellen en zingen over 'Koffers Pakken' en over 'Eindelijk verdwaald'. Toegang incl. tuinentree €4,- voor kinderen t/m 12 jaar, €5,- voor vrienden van de tuin, overig €7,50.


 

Mei

Zondag 6 mei 15.00 uur Ensemble Rei is een internationaal ensemble van musici uit 'Het Geldersch Orkest'. Een ensemble met strijkers dat graag muziek van uiteenlopende genres speelt. Naast originele composities worden veel arrangementen speciaal voor deze combinatie gemaakt en door hen gespeeld. Toegang € 9,50 voor tuinvrienden, anders € 15,-.


Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) vanaf 13.00 u Sweet tea. Tongstrelende zoetigheden en diverse soorten thee voor € 7,50 p.p. excl. toegang tuin. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan op info@tuindelageoorsprong.nl. 


Zondag 13 mei (Moederdag) 15.00 u Trio con Très, een muzikaal trio uit Arnhem dat Cubaanse Bolero, Guajiro (plattelandsliederen) en ritmische Son speelt maar ook opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes.


Zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag) 15.00 u Vincent van Amsterdam geeft een soloconcert op accordeon. Hij is winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2017 en een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft vele concerten gegeven waaronder op de UITmarkt en het Janine Jansen Festival, hij speelde in Parijs en Athene en had een solotournee door Italië. Toegang € 9,50 voor tuinvrienden, anders € 15,-.


Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) vanaf 13.00 uur Sweet tea. Tongstrelende zoetigheden en diverse soorten thee voor € 7,50 p.p. excl. toegang tuin. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan op info@tuindelageoorsprong.nl. 


Zaterdag 26 mei Buitenbios. In samenwerking met Filmhuis Oosterbeek wordt Beasts of the southern Wild vertoond. Reserveren via Filmhuis Oosterbeek. Toegang € 9,50 incl toegang tuin, poort open vanaf 21.00 uur, start film 22.00 uur. Trek iets warms aan en check bij slecht weer of de voorstelling doorgaat.


Zondag 27 mei 15.00 u Harry Burgh Gulickx met Oro Santo. Een poëtische en avontuurlijke tocht vol boeiende gesproken en gezongen verhalen in het Spaans, Portugees en Frans. Hij wordt hierbij op gitaar begeleid door Jan Graumans.


 

Juni

Zondag 3 juni 15.00 u Arnhems Symphonieorkest NOVA is een symfonieorkest voor gevorderde amateurmusici onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid. Het orkest speelt muziek gecomponeerd op basis van toneel.


Zondag 10 juni 15.00 u Opening Expo II met harpspel en poëzie. Toegang € 5,50 inclusief tuinbezoek, tuinvrienden gratis.


Zondag 17 juni 13.30 u Servus. Dit zigeunerorkest speelt prachtige muziek uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met eigen composities en enkele Russische, Jiddische en Joegoslavische nummers. Een jaarlijkse traditie in Tuin de Lage Oorsprong en iedere keer weer een feest om bij te wonen.


Zondag 24 juni 15.00 u The Coincidences. ‘Toevalligheden’, daar zijn de Ieren goed in: Go with the flow. The Coincidences spelen bruisende Iers Keltische folkmuziek in zijn meest pure vorm, met een wisselende samenstelling en bezetting.


 

Juli

Zondag 1 juli 15.00 u Lily Kiara & Jimmy Robinson. Lily speelt poëtische en verstilde liedjes op gitaar met de nodige bite. Ze neemt haar publiek mee met helder gitaarspel en intiem en warm stemgeluid. Jimmy is gitarist , componist en vocalist uit New Orleans. Hij wordt geprezen om zijn virtuoze gitaarspel en zijn compositionele vaardigheid.


Zondag 8 juli 15.00 u Quator Antran, een saxofoonkwartet met een divers repertoire. Ze spelen o.a. arrangementen voor klassieke strijkkwartetten (Haydn, Mozart, Dvorák) tot begin 20e-eeuwse muziek van Gershwin, zwoele tango’s van Piazzolla, maar ook het nóg lichtere repertoire wordt niet geschuwd.


Zondag 15 juli 15.00 u Odessa, met repertoire afkomstig uit Oost Europa waaronder zigeunermuziek. Odessa biedt veel afwisseling, van melancholieke ballades tot opzwepende Balkanklanken en Jiddishe lider.


Zondag 22 juli 15.00 u Rob en Ilse hebben zich het afgelopen jaar verdiept in het repertoire van de legendarische Engelse band The Beatles. Ze zijn op zoek gegaan naar de essentie van de liedjes en hebben deze vervolgens op gitaar en in zang uitgewerkt. Ze gaan terug naar hun jeugd en brengen een ode aan The Beatles.


Zondag 29 juli 15.00 u Dick van der Steen vertelt over Het Kennisparadijs. Toen Adam en Eva een appel plukten van de boom van de kennis van goed en kwaad, werden zij uit het paradijs gezet. Er bestaan veel vergelijkbare verhalen waarin honger naar kennis rampzalige gevolgen heeft. Zijn wij af en toe gewoon dom bezig?


 

Augustus

Zondag 5 augustus 15.00 u: Opening Expo II met muzikale noot. Toegang € 5,50 inclusief tuinbezoek, tuinvrienden gratis.


Zondag 12 augustus 15.00 u James Oesi, deze Zuid-Afrikaanse bassist is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld en inmiddels ook in Tuin de Lage Oorsprong. James gaf spraakmakende optredens in het Amsterdamse Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, op het Amsterdamse Grachtenfestival en festival Wonderfeel. Met de bas als solo-instrument brengt hij weer een wervelend programma met klassieke, moderne en experimentele stukken. Toegang € 9,50 voor tuinvrienden, anders € 15,-.


Zondag 19 augustus 15.00 u Diamanda Dramm, een veelbelovend jong talent. Als 13-jarige violiste opende ze al in het concertgebouw het Holland festival. Ze groeide op tussen toonaangevende Nederlandse musici. In haar concerten zijn de elementen klassiek, avant-gardistisch en improvisatie terug te horen. In 2013 ontving ze de John Cage Award voor haar bijdrage aan de hedendaagse muziek, twee jaar later gevolgd door de prestigieuze Kersjesprijs. Toegang € 9,50 en tuinvrienden, anders € 15,-. 


Zaterdag 25 augustus 21.00 u Buitenbios met The JungleBook (speelfilm). Reserveren via Filmhuis Oosterbeek. Toegang € 9,50, poort open vanaf 20.00 uur, start film 21.00 uur. Check bij slecht weer of de voorstelling doorgaat. Trek iets warms aan en check bij slecht weer of de voorstelling doorgaat.


Zondag 26 augustus 15.00 u Les Trois Muses met 'Zomerse vogels, zomerse nachten'. 

Een enthousiast romantisch ensemble dat bestaat uit harpiste Diana de Vries, fluitiste  Esther de Graaf en zangeres Tenar van Kooten. 


 

September

Zondag 2 september13.00 - 17.00 u Vriendenbedankdag en Sweet tea. Na het succes van vorige jaren vieren we uw vriendschap weer op deze bedankdag. U kunt op deze speciale dag per persoon een intoducé gratis meenemen!  Sweet tea is € 7,50 p.p. excl. toegang tuin. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan op info@tuindelageoorsprong.nl.


Zondag 9 september 14.00 u Korendag, een gevarieerde middag met verschillende koren die zullen zorgen voor een uiteenlopend programma.


Zondag 16 september 15.00 u Classic Jazztet, een charmant kwartet van enthousiaste professionele musici. Zij slaan een brug tussen klassieke meesterwerken en swingende jazzmuziek. Het Classic Jazztet brengt een toegankelijk programma in een informele sfeer. 


Zondag 23 september 15.00 u Barleycord, een achtkoppige Amersfoortse band die garant staat voor een muzikale reis over de wereld, met vaste herkenningspunten en nieuwe ontdekkingen. Van een traditionele folkband ontwikkelde Barleycord zich tot een wereldband met een eigen sound. 


Zondag 30 september 15.00 u Lenny Kuhr met haar nieuwe programma 'Het lied gaat door', met de primeur voor de tuin. Wie kent deze zangeres niet, die het Eurovisie Songfestival won in 1969 met 'De troubadour'? In de jaren daarna won ze de Zilveren Harp en een Edison voor haar album 'De zomer achterna'. Tegenwoordig treedt Lenny op voor kleiner publiek met een intiem programma. Hierbij staat ze stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. Toegang tuinvrienden € 9,50, anders € 15,-. 


 

Oktober

Zondag 14 oktober Sprookjesfestival