Een aangepast programma

 

Vrolijk nieuws want sinds maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) is de tuin weer open!
Wordt het weer zoals altijd? Niet helemaal, want het geplande tuinprogramma van de zondagmiddag is helaas tot september vervallen. Er zijn verder aanpassingen gemaakt voor uw veiligheid zodat u 'coronaproof' kunt genieten. Zo heeft de tuin:

  • een eenrichtingsroute ingesteld
  •  gelegenheid om uw handen te desinfecteren
  • de tuinzitjes ruim door de tuin opgesteld. 

Maar niet alles is anders, want u kunt als vanouds weer drankjes en lekkers in de oranjerie bestellen. Ook staat er weer nieuwe kunst opgesteld.


Kunst van drie kunstenaars

Dorien Alink-van Rijsewijk exposeert met bronzen werken. Beelden die zojuist opgegraven lijken te zijn – zoals een romeinse helm of een godin, baby’s in baarmoedervormen en vrouwelijke figuren met verfijnde gezichtsstructuren. Ook abstracter werk als urnen, schalen en themabeeldjes maken deel uit van haar werk. 

 

 

Beelden die vanuit het dagelijks leven via de media of in werkelijkheid opdoemen laten Hansje Aelvoet niet los en vinden hun uitvergrote en gesublimeerde gestalte in de klei. Zo ontstaan de keramische mens- en dierfiguren met hun uitdijende vormen waarvan de proporties niet lijken te kloppen. Het werk vervreemdt, maar maakt ook vrolijk.

 

 

 

 

 

 

 

Simon Hof zoekt naar de perfecte balans tussen kleuren en  patronen van het glazuur, naar de perfecte symmetrie die juist niet altijd symmetrisch is. Deze kunstenaar hoopt dat zijn werk de mens inspireert en weer met een goed gevoel verder laat gaan. Zelf laat hij zich inspireren door noten, vruchten en zaden. Maar in de tuin zitten nu ook katten die op hun rug rollen, zich wassen of luieren.

 

 

 

 

 

 

 

Mijmerpad

Volg de gedichtenbordjes van Lieke van Rooijen en ga heerlijk mijmeren. Bekijk ook haar website

 

 

 

 

 

Kinderactiviteiten

Doorlopend kids speurtocht: speur je rot en ontvang aan het einde een heerlijke verrassing. Deelname € 2,50 per kind. Het assortiment bootjes wordt uitgebreid. 

 

 

 

Toegang tuinvrienden gratis en niet-vrienden € 5,50

 

Bezoekersdrukte