Organisatie

Stichting Tuin de Lage Oorsprong stelt zich ten doel: 'Het restaureren, herinrichten, voor de mens aantrekkelijk maken, openstellen en duurzaam beheren van de nutstuin van het landgoed de Lage Oorsprong te Oosterbeek'.
De stichting is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft geen winstdoelstelling. Zou de tuin op den duur structureel winst maken, dan is statutair bepaald dat deze naar een goed landelijk doel gaat.

 

Initiatiefnemers en bestuurders

De bewoners van de oude tuinmanswoning, Mariëlle Kempen en Egbert Reerink, hebben in 2004 de plannen ontwikkeld om de tuin nieuw leven in te blazen. Het bestuur van de stichting bestaat uit Richard Engelaar (voorzitter) en Gijs Schot (penningmeester/secretaris), zij doen dit onbezoldigd. Mariëlle Kempen is als directeur verantwoordelijk voor de exploitatie van de tuin en de tuin wordt onderhouden door Frans Groothuizen de tuinbaas (parttime). Er zijn ca. 70 vrijwilligers in de tuinploeg, als gastvrouw/-heer of als rondleider werkzaam. En Paul Tirion is ambassadeur van de tuin.

 

Betrokkenen vanaf het eerste uur

Vanaf het begin van de plannen is De Kempenaer Advocaten nauw betrokken geweest om de juridische ‘hobbels’  te kunnen nemen en staat het kantoor de tuin nog steeds bij met juridisch advies.