Organisatie

Stichting Tuin de Lage Oorsprong stelt zich ten doel: 'Het restaureren, herinrichten, voor de mens aantrekkelijk maken, openstellen en duurzaam beheren van de nutstuin van het landgoed de Lage Oorsprong te Oosterbeek'.
De stichting is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft geen winstdoelstelling. Zou de tuin op den duur winst maken, dan is statutair bepaald dat deze naar een goed landelijk doel gaat.

 

Initiatiefnemers en bestuurders

De bewoners van de oude tuinmanswoning, Mariëlle Kempen en Egbert Reerink, hebben in 2004 de plannen ontwikkeld om de tuin nieuw leven in te blazen. Het bestuur van de stichting bestaat uit Richard Engelaar (voorzitter), Gijs Schot (penningmeester) en Els Koot (lid), en Mariëlle Kempen draagt als directeur zorg voor de exploitatie. Allen doen dit als onbezoldigd vrijwilliger. Ambassadeur Paul Thirion is ambassadeur van de tuin.
De tuin wordt gerund door een parttime tuinbaas en ruim 50 vrijwilligers die in de tuinploeg werken,  als gastvrouw/-heer of als rondleider werkzaam zijn. Ook deze mensen doen dit werk allemaal als vrijwilliger.

 

Betrokkenen vanaf het eerste uur

Vanaf het begin van de plannen is De Kempenaer Advocaten nauw betrokken geweest om de juridische ‘hobbels’  te kunnen nemen en staat het kantoor de tuin nog steeds bij met juridisch advies.