Kunst in de tuin

 

Jonneke Kodde brengt vogels naar Tuin de Lage Oorsprong

 

Ode aan de Nijl

Verspreid door de tuin staan de bronzen beelden van Jonneke Kodde. Haar inspiratie komt direct uit de natuur, het zijn dynamische, ranke, vliegende vogelbeelden. 

Jonneke probeert dat moment van spanning en beweging, die trek naar de nieuwe bestemming te vangen in haar beelden. De toekomst, het nieuwe, maar ook de terugkeer. 
 

Porselein met een twist

In de vitrinekast in de Oranjerie staat werk van Sannie Hornman. Zij wilde graag een ambacht leren en begon met het draaien van keramiek. Thuis op zolder ontstond een atelier en er kwam een mooie verzameling porseleinen gebruiksvoorwerpen.  Sannie laat zich inspireren door de natuur met humoristische invallen en bijzondere afbeeldingen.

Daarnaast maakt ze schalen en vazen van aardewerk.
 

Keramiek van Willem Schilder - hartvansteen

Willem Schilder is van beroep hovenier en reist door heel Friesland. Met het werk dat hij maakt staat hij heel dicht bij de natuur. Natuurlijke materialen zoals hout, metaal en ook klei passen goed bij hem. Het samengang van verweerd hout en de prachtige kleuren van het glazuur doen hem elke keer weer versteld staan. Vormen en kleuren die hem inspireren zijn er in overvloed en de diverse ideeën probeert hij in zijn keramiek te verwerken.
 
Op zijn website www.hartvansteen.nl vindt u nog meer inspirerend werk van Willem Schilder.